Ha Long Bay

Nå har vi vært på båttur til Ha Long Bay. Det først 3-4 timer buss fra Hanoi også var vi et døgn på båten. Ha Long Bay består av 2000 små øyer. Alle er superbratte, og det er derfor bare 40 av de det bor mennesker på. Det er utrolig mye turister her og derfor mange alternativer når det gjelder båter. Vi tok en båt med plass til 40 gjester. En stor del av disse gjestene var russere, så hurra for det.Vi ble også kjent med noen fra Taiwan. Blant annet Su, damen på bildet under. Hun var 70 år, og utrolig mye energi. Hver gang hun ble glad både hoppet hun og klappet. 

Her er Maisen og meg som kjører transfer-båt. Første aktivitet var nemlig kajakk-padling

Vi padlet først gjennom denne tunnelen i et fjell før vi kom til en slags bukt. Her gikk fjellene rett ned i vannet, og det var ingen mulighet for å gå om bord på land. Vi padlet frem og tilbake her mens vi så på apene som klatret i fjellet og fiskene som svømte. Det var skikkelig fredfullt, bortsett fra Su som ropte og  vinket på oss en gang innimellom. 

Neste stopp var på Ti Top Island. En øy som var fin og bratt sånn som de andre, men hadde en strand der vi fikk badet fra oss.

Vi fikk også en liten pause på taket der vi fikk litt etterlengtet solingstid. 

Etter middag var det tid for blekksprut-fiske i den lille båten. Jeg, Maisen og de to unge jentene fra Taiwan holdt ut lengst (Su kastet inn håndkleet da hun skulle kaste ut snøret og holdt på å treffe Maisen i øyet med kroken). Jentene het Tina og Ney, og var utrolig opptatt av Norge. De hadde mange spørsmål som: Hvor mye koster et mobildeksel i Norge? Hva spiser man i Norge? Og om norske gutter hjalp til i hjemmet? Vi bestemte oss for å lære de litt norsk, men da kom moroklupen i oss frem. Vi lærte de at på norsk så sier man "Hei" sånn her: Voi, voi, høyt oppi fjellet. Vi holdt på å le oss i hjel da jentene gikk rundt å sa "voi, voi" til oss. Vi ble avslørt dagen etterpå da de hadde sjekket google translate. Ettersom det ble mer skravling enn fisking fikk vi ikke noe napp (vi så to blekkspruter da, det får holde). Maisen var til og med innom kjøkkenet for å spørre om de hadde en blekksprut til overs så vi kunne late som vi hadde fått fisk. Det hadde de ikke. Det er forresten Su, meg og mannen til Su som er på bildet under.

Dagen etterpå ble vi vekket megatidlig for å se på soloppgang. Etter frokost gikk vi i land på en ny øy som var kjent for å ha store grotter. Grottene var store og opplyste, men gangene mellom de var ganske klaustrofobiske.

Her er vi på toppen etter å ha overlevd grottene.

Det var ikke kiosk på båten vår (sikkert ikke på de andre heller), så denne smarte damen har laget en kiosk-båt.

Etter grotteturen fikk vi lynkurs i å lage vårruller, før vi spiste de og mønstret av.

Her er et bilde av gjengen vår. Fra venstre:

Mannen til Su, Maisen, Su, Juni, Ney og Tina.

 

Voi Voi, vi blogges senere.

 

#backpacking #Asia #Vietnam #HaLongBay #Voivoi

Én kommentar

Favoritt kusine

24.10.2017 kl.16:59

Sjukt gla for at dokke e i gang med blogginga igjen, og at eg til og med får snap om nye innlegg 👏😀 #superlikes

Skriv en ny kommentar

Maisen og Juni

Maisen og Juni

26, Ål

Norges mest leste blogg #junicornontour

Kategorier

Arkiv

hits