NO DURIAN

Vi er fremdeles sør i Thailand. Her har vi vært på litt forskjellige øyer og strender. I Krabi møtte vi en norsk familie som tipset oss om Raylay beach. Det er en halvøy, men ettersom det er høye bratte fjell over alt er eneste mulighet for å komme seg hit via båt. På østsiden av halvøyen er det ikke noe fint å bade, vi valgte å bo her fordi det var billigere med hotell på denne siden. Det var en vei (kun laget av sand) som koblet øst- og vestsiden sammen. På veien var det noen suvenir-butikker, restauranter, og mange bambus-tatoveringssjapper. På vestsiden av halvøyen var det en utrolig fin strand og noen dyre resorter. Det var ingen biler eller scootere her, men til gjengjeld mange aper. Vi så en familie som satt utenfor rommet sitt og spiste da det kom en hel flokk med aper og plukket med seg all maten deres før de løp av sted. Vi var her bare en natt, og det var egentlig litt kort syns vi. Her er noen bilder:

 

Vi møtte noen norske vi hadde snakket med da vi var i Krabi. Det var koselig.

Fra Raylay beach tok vi båten videre til Koh Phi Phi. Her er meg som venter på båten. PS. Jeg anbefaler paraply, det blir mye mindre klamt enn poncho.

 

På Koh Phi Phi bodde vi på et helt crazy hostell. Beliggenheten var veldig bra: Rett ved stranden og midt i sentrum. Øyen er såpass liten at man er stort sett på stranden og midt i sentrum hele tiden. Vi sov i sovesal for 10 stk, og det var ganske slitsomt. Hostellet vårt arrangerte pool-party 3 dager i uken, og da var det full fart med folk inn og ut av rommet til en hver tid. Jenter som drasset med seg gutter, gutter som drasset med seg enorme mengder sand. Også Rambo selvfølgelig. Han kom fra øst-Europa et sted og var umenneskelig slitsom. Dere skjønner kanskje tegningen:

Vi burde kanskje forstått hva vi hadde booket oss inn på, med tanke på at stedet het "Ibiza Hostel". Som de gamle damene vi er valgte vi å droppe pool-partyet til fordel for å snike oss inn på et resort for å slappe av ved bassenget der.

Koh Phi Phi ble ganske heftig rammet da det var tsunami her i 2004, og nå hadde de tatt alle forhåndsregler de kunne. Blant annet ved å ha skilt som fortalte oss hva vi skulle gjøre dersom det kom en ny tsunami:

Den ene kvelden sjekket vi ut thaiboksing. Det viste seg at det i hovedsak var turister som sloss mot hverandre. Deltakerpremien var nemlig en bøtte med alkohol. Underholdende var det i hvert fall. 

For å slippe å sitte på første rad ble vi nødt til å krasje daten til disse herlige menneskene. Det endte med at vi var med de hele kvelden, og vi vurderte faktisk å ta vennskaps-tatovering. Vi droppet det, og det føler jeg var en klok avgjørelse i dag.

Etter tre dager på party-øyen, var det helt greit å dra videre. Det er jo utrolig fint her, men masse festing og uendelig med turister (vi var der til og med før sesongen startet).

 

Neste stopp var Koh Lanta. Her hadde vi booket hotell for å si det sånn. Det var sykt nais med basseng på taket og rett ved stranden. Vi skulle bare være her tre netter, men vi liker oss så godt her at vi like så godt ble tre netter ekstra. Her nyter vi late dager ved bassenget, scooterturer på øyen, og solnedganger på stranden.

 

Nå skal den siste dagen her nytes før vi drar tilbake til Bangkok. Adios amigos.

 

#backpacking #thailand #raylaybeach #kohphiphi #kohlanta #reise #ferie

 

 

 

Én kommentar

Lilli

19.11.2017 kl.20:11

Det så herlig ut :)

Skriv en ny kommentar

Maisen og Juni

Maisen og Juni

26, Ål

Norges mest leste blogg #junicornontour

Kategorier

Arkiv

hits